5 Indretningsidéer Til Børneværelset, Som Ikke Kan Gå Galt

De fleste forældre elsker at indrette deres børns værelser, da der herinde ikke er nogen regler eller grænser. Alt er tilladt, både vilde farver og skøre indslag. I børneværelset er der med andre ord plads til leg - helt konkret og i forhold til indretningen. Kunne du stadig godt tænke dig lidt inspiration, så kommer her 5 indretningsidéer til børneværelset, som ikke kan gå galt

#1 Optimal opbevaring

Hvis der er én ting, som er vigtig at prioritere, så er det uden tvivl opbevaringsplads - masser af opbevaringsplads. Tænk i hylder, kasser og møbler, hvor der er integrerede rum, som kan indeholde diverse legetøj, bøger, tuscher, farveblyanter og hvad der ellers er.

#2 Plads til kreativitet

Børn elsker at være kreative. De tegner, klipper, klistrer og leger med modellervoks, og det er sjovest, hvis der er en permanent station til dette. Indret derfor en “kreativ arbejdsplads” på børneværelset.

#3 Plads til badutspring

Børn har krudt i r…, og det krudt skal brændes af uanset hvad. Og det er da meget bedre, at der er plads til dette på deres eget værelse, end at de spreder det ud på hele hytten. Er der plads på værelset, så indret med en skummadras på gulvet til kolbøtter eller en gynge fra loftet, hvis muligt.

#4 Hyggelig hulestemning

Børneværelset er ikke kun til vild leg, men også til hygge, fordybelse og søvn. Derfor er det en god idé at skabe en rolig zone omkring sengen, gerne lidt huleagtigt, hvilket en sengehimmel klarer rigtig godt.

#5 God og hyggelig belysning

Her er der rigtig mange forskellige muligheder at vælge imellem, og man behøver slet ikke begrænse sig til en enkelt. Det er nemlig en god idé at udstyre børneværelset med flere forskellige lyskilder, der kan omstille værelset til de forskellige funktioner. Der skal både være en natlampe, noget overordnet belysning, skrivebordslampe og noget hyggebelysning som f.eks. en lyskæde.

Image: Markus Spiske
Relaterede indlæg