5 Sjove Idéer Til Påskens æggejagt

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og I er måske allerede begyndt at tænke over, hvordan du skal afvikle dette års æggejagt for børnene. Det kan være, at I har en fast tradition, eller også forsøger I at gøre noget nyt hvert år. Hører I til den sidste kategori, så venter der jer god læsning nedenfor. Her kommer vi nemlig med 5 forskellige bud på, hvordan den altid hyggelige påskejagt skal afholdes.

#1 Klar, parat, grav!

Denne første sjove idé, er rigtig god til de lidt mindre børn. Måske har I en sandkasse, og hvis ikke, så bare en stor balje, der kan blive fyldt med sand eller andre alternativer såsom havregryn. I denne kan de farverige påskeæg bliver gravet ned (eventuelt i plastikposer), og jeres børn kan så grave sig frem til dem. Det er smart til de små børn, fordi de ikke skal bevæge sig rundt og lede, hvilket kan være både svært og hårdt for nogle børn. Der er så at sige “æggegaranti”. Er jeres børn lidt ældre, kan I måske prøve varianten af nede på stranden, hvor I kan brede jer over et stort område og dermed gøre æggejagten noget mere udfordrende.

#2 Stil et æggeur

Det første, I gør, er at købe en helt masse af de små chokoladeæg i forskelligt farvet papir - sådan virkelig mange. Dem breder I så ud over græsplænen, helt synligt uden at tænke på at skjule dem (din græsplæne får i øvrigt et super flot og påskehyggeligt udtryk). Når tiden er, tager I så ungerne med ud i haven, hvor tagselvbordet venter, men inden de slippes løs, stilles et æggeur. I kan selv bestemme tiden, men min erfaring er, at det faktisk er sjovest, når tiden er knap. Maks 2 minutter skal uret stilles til, hvis I spørger mig.

#3 Påskeharens skattekort

I kender garanteret varianten fra børnefødselsdage, hvor unger tager ud på skattejagt med et skattekort at følge efter. Jagten efter sørøverskatten kan direkte oversættes til påskens æggejagt, og ungerne plejer at elske at aflæse kortet samt finde den efterladte æggeskat.

#4 Påskeharens orienteringsløb

Til de halvstore børn kan jagten med skattekort udvides til et helt orienteringsløb, hvor I også tager lokalmiljøet i brug. Den første post kan være hjemme i haven, hvor de får det første “lille” påskeæg samt en instruktion om, hvor den næste post er (måske i form af en gåde eller en tegning/kort). Sådan kan I ellers blive ved, indtil børnene har løbet hele nærområdet tyndt for så at komme hjem igen, hvor det sidste og store påskeæg venter. Denne variant er særligt velegnet til de børn, hvor dette er det sidste år, inden de er blevet for store til påskeægsjagt.

#5 Den klassiske i haven

Selvfølgelig kan I også ty til den gode gamle klassiker, hvor “påskeharen” har været forbi ude i haven og har gemt æg forskellige steder. Det er stadig en super hyggelig og sjov måde at afvikle æggejagten, og det er jo ikke altid, at man skal ændre på traditionerne.

Tak for hjælpen

Denne artikel er lavet med støtte fra esportsmagasinet.dk, som de af jeres børn, der er blevet for store til æggejagt, måske kender. De bringer de seneste nyheder inden for esport - blandt andet om CS:GO og League of Legends.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg