5 TIPS TIL AKTIVITER FOR SØNDERJYLLAND

Seværdigheder og aktivitererne er mange i Sønderjylland. Er du bosiddende i eller omkring området, så er transporttiden ikke engang så lang igen for de fleste af dem.

Vi har her samlet fem forskellige tips til aktiviteter for børnefamilierne. Twistet her er, at vi faktisk vælger at se bort fra de mest kendte familieaktiviteter som Legoland, Lalandia og Danfoss Universe. Du kommer med andre ord til at få fem tips til børneaktiviteter i Sønderjylland, der ikke tæller de største turistattraktioner.

#1 - Acture Park (Haderslev/Vojens)

Den står på fart og spænding i naturskønne omgivelser i det sønderjyske, hvor Acture Park dækker over netop alt dette.

Navnet er sammensat af de engelske ord “action” og “nature”, hvilket netop er, hvad Acture Park byder på.

Pulsen skal nok blive høj i Acture Park, der byder på alt fra mountainbiking i skoven til gocart, bueskydning mod naturtro skumdyr, kano og paintball. Og så må vi ikke glemme den 30 meter høje klatrevæg og alle de andre former for aktiviteter. Det samlede antal af aktiviteter i Acture Park løber op i flere end 50.

#2 - Dinos Legeland (Fredericia)

De små krudtugler vil uden tvivl elske Dinos Legeland i Fredericia. Her finder du en af Danmarks største samlinger af forskellige indendørs legeattraktioner.

Er vejret ikke med jer, så aktiviteterne skal være indendørs, så er Dinos Legeland så absolut et godt bud, hvis man har mindre eller mellemstore børn. De fleste af dagene har Dinos Legeland åbent fra kl. 9.30 og frem til kl. 18.

Da legelandet er tiltænkt børn, vil man opleve, at det er billigere for voksne at komme ind. Idet man selv kan og må medbringe mad og drikke, kan man derved skabe en hel dags aktiviteter, inklusiv forplejning, til en meget familievenlig pris.

#3 - Historiecenter Dybbøl Banke (Dybbøl)

Glem alt om tanken om et gammelt og kedeligt museum. Historiecenter Dybbøl Banke giver i den grad en indlevende og medrivende visning om livet under krigen i 1864 - især hvis man kommer i højsæsonerne.

Rammer man en dag, hvor vejret er godt, er der til mange timers sjov og læring på Historiecenter Dybbøl Banke, hvor man kan prøve alt fra selv at storme skansen til de mere fredelige aktiviteter.

#4 - Ribe Vikingecenter (Kolding)

Hendes Majestæt Dronningen er vild med at komme der - og det af en grund. Vikingecentret i Danmarks ældste by byder på en utrolig indlevende oplevelse, når man for en dag kan komme tilbage til vikingernes storhedstid og opleve, hvordan Danmark var for 1.100 år siden.

Vikingecentret er blandt andet kendt for deres vikingekrigertræningslejre, falkeshow og det internationale vikingemarked, der hvert år trækker turister til fra nær og fjern.

#5 - Funky Monkey Park (Kolding)

Tør du kravle til tops i naturskønne omgivelser? Klatreparken Funky Monkey Park i Kolding byder på både sus i maven og udfordringer højt over jorden, når der skal kravles i forskellige højder og forhindringer og udfordringer tilbagelægges.

Klatreparken i Kolding er dog kun åbent i weekenderne, men her er der også åbent alle weekender fra påsken og frem til november - herunder også i ferier, helligdage og hele sommeren, så fortvivl ikke, hvis du gerne vil afsted i løbet af sommerferien.

Husk at man som udgangspunkt skal komme i grupper, når man vil prøve Funky Monkey Park.

Tak til…

Der skal lyde et stort tak herfra til Temafestideer.dk for assistancen med at udarbejde denne artikel. Vi håber, at du kan bruge vores tips til at gøre dine ferier og weekender sjovere.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg