10 Gode Idéer Til, Hvilke Lege Du Kan Arrangerer Til Din Børnefødselsdag.

Er du ikke den heldige, som har dit eget legeland, bowlingbane eller McDonalds til rådighed, når du skal arrangerer den næste børnefødsesldag? Så frygt ej.

Vi har samlet inspiration i form af 10 gode gamle,sociale og aktive lege, der kan få ungerne til at glemme YouTube, Fortnite og Minecraft for en stund.

#1 Rundbold

En klassiker fra frikvartererne og Danmarks svar på baseball. De eneste rekvisitter legen kræver er 4 kegler, som i nødstilfælde bliver lavet af sko og trøjer. Derudover, skal man kun bruge en bold og et bat, og lave to hold.

Man kan eventuelt udvide legen til M-bold.

#2 Ståtrold

Fangeleg er måske en af verdens ældste lege. Der er i tidens løb, lavet mange nye versioner af denne, hvor en af dem er ståtrold. Det kræver ingen redskaber. Man skal blot fange/tikke hinanden, og den der bliver taget skal stå med spredte ben.

Du kan befri andre ved at kravle igennem deres ben, og er i helle imens dette foregår. En fantastisk leg til beskidte knæ og røde kinder.

#3 Spark til dåsen

Også kaldet dåseskjul. En form for gemmeleg, hvor du slet ikke behøver en dåse. Bliver du fundet af fangeren, kan man altid udfordre til en løbeduel. Denne leg kræver helst gode omgivelser og gemmesteder.

#4 Dødbold

Det eneste man skal bruge er en bold. Det vigtigste som arrangør er dog, at man har fundet en bold, så folk ikke kommer til skade, men stadig god at kaste med.

Man kan altid lave nye varianter af legen, som passer til begivenheden, eksempelvis stikbold.

#5 Ballondans

Der er også mange versioner af denne leg. Det sjoveste er dog tit at danne par, og prøve at se om man kan smadre de andres balloner ved at trampe på dem. Kræver kun balloner og snor.

Spil gerne noget god baggrundsmusik, så man får dansen inkorporeret i legen.

#6 Høvdingebold

Det kræver to hold med en høvding på hvert, hvor man stiller en bane til rådighed.

Man kan dog hurtigt selv lave en på en græsplæne, og det vigtigste her er ligesom ved dødbold. Husk en god bold, så legen bliver ved med at være sjov.

Skyd de andre og undgå selv at blive ramt. Du kan befri en af dine medspillere ved at gribe en modstanders skud.

#7 Banke, banke, bøf

Har du ikke stole til stoleleg? Så kan man altid bare bruge gulvet. Banke, banke, bøf er et intenst spil, hvor både nerver for at blive valgt, og sprinten for at komme først, kan få pulsen helt i vejret.

#8 Stopdans

En chance for at lære sine gæster lidt om god musik, imens man selv slapper af, og bare trykker start og stop. Stopdans sætter gang i festen, og du får selv lov at være dommeren.

Man kan bl.a. varierer legen med en appelsindans, så der også kan danses i par.

#9 Bum

Er børnene mætte efter maden, men der er ryddet af bordet? De kender sikkert reglerne fra skolen, hvor man alt efter alderstrin kan lege tabel-legen Bum.

Man vælger en tabel, og alle starter med at sidde på bordet. Man starter fra 1 og siger numrene i korrekt rækkefølge. Hver gang der kommer et nummer fra tabellen siges der bum. Gætter man forkert sætter man sig ned på stolen.

#10 Rød, gul, grøn, stop

En yderst simpel leg, hvor man får gang i benene. Et stort areal fx en græsplæne kræves, og legen kan leges ganske simpelt. En skal stå med ryggen til deltagerne og sige rød, gul, grøn STOP.

Bevæger man sig stadig, når der siges stop, skal man gå tilbage til start. Ellers er det bare om at nå først op til vedkommende med ryggen til, og vinderen får lov at stå med ryggen til i næste runde.

Dette var blot inspiration til børnefødselsdage eller andre arrangementer, hvor man tit kan glemme, hvor sjove de gamle lege var. En god måde at få alle involveret aktivt på, hvor de nye teknologiske spil og lege nogle gange stadig har deres begrænsninger.

Vi håber, at du fik nogle gode idéer til din næste børnefødselsdag ved at læse denne artikel. Du kan altid google yderligere regler og variationer af ovenstående lege, samt finde flere af dem, der var kommet i glemmebogen. Ha’ en rigtig god fest!

Image: Canva
Relaterede indlæg