Top 6: Børnevenlige Musikinstrumenter - Instrumenter Til Børn

Vil dit barn gerne spille på et musikinstrument, men en guitar, et trommesæt eller et klaver er for stort at starte på? Vi har samlet seks gode instrumenter, som er sjove og lette for børn at begynde at spille på. Se dem her.

Det er meget forskelligt, hvornår børn vil og kan begynde at spille på et musikinstrument. Nogle bliver dog skræmt af størrelsen af instrumenter som bass, guitar, trommer og klaver. Der er dog en masse gode alternativer til nogle af de mest kendte instrumenter, hvor man hurtigt kan komme i gang.

Se gode forslag til musikinstrumenter til børn

Vi har fundet seks gode instrumenter, hvor børn hurtigt og nemt kan komme i gang med at spille musik. Se nogle gode forslag til, hvilke alternativer til nogle af de mest almindelige og store instrumenter.

#1 Xylofon

Xylofon bliver allerede lavet både som et rigtig instrument, men også i en form for legetøj. Det skyldes, at slaginstrumentet er nem at spille på, og man kan hurtigt spille sangen “stille nu” ved kun at bruge tre af “tasterne”.

Et godt sted at starte, hvis man vil starte med at få hurtig indlæring i musikkens verden. Man kan både lære om rytme og toner på dette simple instrument, som både fås med plastik- og trækøller.

#2 Ukulele

Man kunne se, at mange af de unge mennesker i dette års X-faktor havde en ukulele med i stedet for en god gammeldags guitar. Blandt andet en af finale-deltagerne, Live, var med til at spille nogle sange på dette lille hawaiianske firestrenget instrument.

Det er noget mindre, hvis børn vil starte med at spille ukulele i stedet for at sidde med en stor guitar. Derudover har den også kun 4 strenge, og ved flere akkorder, skal man kun bruge en finger, så den er forholdsvis nem at begynde at spille på.

#3 Keyboard

Keyboard er også en form for klaver, men man kan få nogle fine små klaverer, som ikke er så dyre, og som kan spille en masse sjove lyde og baggrundssange. Med et elektronisk klaver, er der flere muligheder for at motivere dit barn til at spille, hvis man køber et, som ikke er så stort, og som har nogle sjove funktioner.

#4 Blokfløjte

Et lille og simpelt træblæserinstrument. Det kan være nemt og sjovt at komme i gang med blokfløjte, som er nem at have med på farten, og der er også nogle børnesange, som er nemme at spille på dette instrument.

#5 Guitalele

Rigtig mange drømmer om at spille guitar i en tidlig alder. Instrumentet er dog rimlig stort, og det kan være svært at trykke strengene korrekt ned. Dette gælder både for voksne og børn.

En guitalele er en fremragende måde at starte med at lære at spille guitar på, og akkorderne fra en guitalele kan overføres direkte over på en guitar, selvom strengene er i tonet forskelligt. En guitalele er blot en kvart interval højere.

#6 Bongotrommer / Cajon

Man skal ikke undervurdere, hvor sjovt det kan være at give den gas på et par trommer. Man kan hurtigt tromme med på andet musik, eller lære at få lidt rytme i kroppen ved et par simple bongotrommer, hvor de er stemt med en tromme dyb og en lys.

Et alternativ kan være en cajon. Det er en trækasse af peruviansk oprindelse, hvor man kan sidde oven på kassen, som har forskellige rå lyde, alt efter hvor du trommer på kassen. Dejligt med et instrument, som både kan bruges som stål og instrument.

Tak til Bevco

Afslutningsvis skal der lyde et stort tak til Bevco, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Skal du nyde en øl, et glas vin eller måske en snaps, når ungerne er lagt i seng? Bevco er en anbefalelsesværdig online totalleverandør af drikkevarer til private og virksomheder.

Image: Canva
Relaterede indlæg