De 4 Fedeste Legepladser I Aarhus

Som barn findes der ikke mange bedre ting end en tur på legepladsen. Antallet af timer som børn kan fornøje sig med med gynger, vipper og rutsjebaner er uendelige. I denne artikel får du vores bud på de 4 bedste legepladser i Aarhus. Vi har medtænkt kriterier som stand, sikkerhed og udbud af aktiviteter i vores udvælgelsesproces.

I dag hører man ofte om, at børn bruger for meget tid foran iPad- og TV-skærmen. De kommer for lidt ud og rører sig. Hvorvidt dette er sandt, ønsker vi ikke at gøre os til dommere over.

Vi vil dog godt slå på tromme for, at der er en masse gode argumenter for at komme ud og røre sig på en legeplads i Aarhus. I Smilets by er der nemlig flere fantastiske legepladser, og i denne artikel får du vores bud på 4 allerbedste. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

#1 - Legepladsen Kloden - en stor, inspirerende legeplads for alle og enhver

Legepladsen Kloden er en ret så spektakulær legeplads, som man finder på Dokk1. Nærmere bestemt finder man den på det store udendørs dæk, som omkranser Dokk1 syv meter over jorden.

Den har fået navnet Kloden, fordi den består af fem legeområder, som hver især repræsenterer en bestemt verdensdel.

Legepladsen er både stor, inspirerende og alsidig. De mange forunderlige verdener og forlystelser stimulerer de legende børns fantasi, og på legepladsen finder man både noget for de modige børn og de knap så modige.

Legepladsen må siges at være for alle og enhver. I opførelsen af legepladsen er der nemlig lagt vægt på, at børn med særlige behov eller handicap også skal kunne fornøje sig på lige netop denne legeplads.

Området er rigtig hyggeligt, og der er fine muligheder for at indtage mad i de lækre omgivelser. Dels er der udendørs borde og bænke, men man har også mulighed for at bevæge sig ind i en skøn café.

#2 - Frederiksbjerg Byparks legeplads - levende legeplads i centrum

Mellem Læsøesgade og Ankersgade befinder der sig en rigtig hyggelig og populær legeplads, og hvis dit barn holder af leg i sandkassen, vil han/hun elske lige netop denne legeplads.

Her finder man nemlig en kæmpestor sandkasse, hvor der altid er en hulens masse redskaber til at bygge flotte sandslotte og deslige.

Selvom man ikke er til sandkasser, betyder det ikke, at man skal afskrive denne legeplads. På legepladsen finder man nemlig også et stort legetårn med rutchebane, vipper samt karruseller.

Lige ved siden af selve legepladsen er der et kæmpe spindelvæv af et klatrestativ, som både store og små børn kan fornøje sig med. På dette klatrestativ kan dit barn dels få en sjov udfordring, men også få stimuleret og udviklet sin motorik.

Ved siden af legepladsen er der en udendørs fitnesspark, som energiske forældre kan fordrive tiden og forbrænde kalorier på, mens deres barn/børn hygger sig på legepladsen.

Fysisk aktivitet fører ofte til sult, og denne er der heldigvis adskillige muligheder for at få stillet nær legepladsen, hvor man finder fine bænke og borde.

Nær legepladsen står en masse æbletræer solidt i jorden, og alle og enhver må guffe løs af de æbler, som træet allernådigst skænker verdenen i de varme måneder.

#3 - Mindeparkens legeplads - flot rekreativt område midt i Aarhus

Meget tæt på midtbyen finder man hyggelige, rolige Mindepark, hvor en af byens absolut bedste legepladser er at finde. Legepladsen i Mindepark er nok den aarhusianske legeplads, der befinder sig i de smukkeste omgivelser.

Området er omkranset af frodig skov, og fra ens position i parken har man udsigt til både Aarhus Bugt og Marselisborg Slot.

En legeplads skal naturligvis ikke kun bedømmes ud fra, hvilke omgivelser den tilhører. Mindst lige så vigtigt er lege-elementet, og denne legeplads indbyder til meget forskellig leg. Den har nemlig alle de forlystelser, som man kan forlange af en god, fornøjelig legeplads.

Der er alt fra klatre- og gyngestativer til rutchebaner og legetårne på pladsen. Underlaget på legepladsen er lavet af blødt gummi, så risikoen for at komme til skade er minimal.

Også nær denne legeplads er der fine aktivitetsmuligheder for ældre børn og voksne. Hvis man er et aktivt sind, kan man enten give den gas i det udendørs fitnessområde eller deltage i boldspil på det store grønne område, der befinder sig ved siden af selve legepladsen.

Toiletfaciliteterne er rigtig fine, og hvis man vil have lidt lækker at spise, er det heller ikke noget problem. I parken finder man nemlig en lille kiosk, der blandt andet sælger is og kaffe.

#4 - Skanseparken legeplads - lækker legeplads nær Bruuns Galleri

Bruuns Galleri er på mange måder hjertet af Aarhus, og tæt på dette hårdtslående hjerte finder man Skanseparken, som er en hyggelig, stor park med massive træer og spirende græsarealer.

Parken består af flere forskellige elementer, blandt andet en rigtig fin legeplads med sjove gynger, klatrenet og en fin rutchebane. I tidens løb har mange børn haft uendeligt mange gode timer på denne legeplads, og sådan vil det formentlig også forblive fremadrettet.

Området plejer at at være yderst livligt i de varme sommermåneder. Legepladsen er sædvanligvis fyldt med glade børn, mens ældre børn og voksne spiller boldspil ved siden af på de grønne områder.

Tak til avXperten

Artiklen er produceret i samarbejde med avXperten, der er en af Danmarks største forhandlere af av-udstyr. Hos avXperten finder man alt fra HDMI-kabler og antennestik til pladespillere og TV-ophæng.

Tusind tak for hjælpen med artiklen!

Image:
Relaterede indlæg