De 4 Mest Børnevenlige Skisportssteder

Skiferier er herlige, og det synes de mindste for det meste også. Nogle skisportssteder er naturligvis mere børnevenlige end andre. I denne artikel præsenterer vi dig for de 4 - efter vores mening - mest børnevenlige skisportssteder.

Hvis du har små børn og gerne vil have dem med på skiferie, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken destination du vælger. Der er nemlig ganske stor forskel på, hvor børnevenlige de forskellige skisportssteder er.

Østrig er overordnet set et rigtig godt land, når det kommer til skisport, men mange af pisterne i Østrig er for udfordrende for de mindste, hvorfor man måske bør se bort fra denne destination, hvis man er en børnefamilie, der skal på tur.

Norge og Sverige byder derimod på en masse lettere bakker, hvor de mindste kan lære at stå på ski, uden at det er med livet som indsats.

Det er også norske og svenske skisportssteder, der dominerer vores anbefalingsliste over de mest børnevenlige skisportssteder. Herunder følger listen, som er i vilkårlig rækkefølge.

Svenske Sälen - et rent slaraffenland for de mindste

Hvis man aldrig har prøvet at stå på ski før, så er Sälen et helt fantastisk sted at lære det. Her er der mange grønne pister samt store børneskiområder, hvor de mindste kan lege og lære at stå på ski.

Skisportsinstruktørerne i området er vant til at håndtere små størrelser, og de har ry for at være både yderst omsorgsfulde og dygtige til at lære fra sig.

Foruden ski byder Sälen på en række andre aktivitetsmuligheder for de mindste, for eksempel et stort badeland og en 3D-biograf.

Norske Trysil - Norges største skisportsområde

Trysil er det største skiområde i Norge. En af stedets store forcer er, at det byder på skiløb i forskellige sværhedsgrader. Er man til hurtige, udfordrende pister, er der et utal af disse, men er man nybegynder, findes der også adskillige begynderpister i Trysil.

Skiskolen har et rigtig godt ry, og instruktørerne er vant samt uddannet til at arbejde med småbørn.

Geilo - en norsk sneperle med gode langrendsforhold

Hvis du har set “Min Søsters Børn i Sneen”, kender du allerede til Geilo. Denne film foregår nemlig i Geilo, som er et yderst charmerende norsk skisportsområde med en hel masse fine pister til de mindste.

Hvis man har lyst til at introducere sine unger for langrend, så er Geilo et godt sted at gøre dette. Her er langrendsforholdene nemlig rigtig, rigtig gode. Steder byder selvfølgelig også på alpint skiløb.

Hafjell - noget for alle niveauer

På Hafjell i Norge er der noget for både de øvede og nybegynderne. Det er Norges tredjestørste alpinområde, og stedet har blandt andet lagt sne til de olympiske vinterlege i 94. Man har dermed mulighed for at prøve kræfter med en OL-pist.

Denne pist er naturligvis ikke for de mindste, men bare rolig; der er også en hel masse gode pister for de mindre i Geilo.

Faktisk er der deciderede områder, som er forbeholdt børn. Her finder man børnepister, børnelifter og små sneparker, hvor de mindste kan prøve kræfter med små hop og lignende.

Tak til Ruby Rejser

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med Ruby Rejser, som blandt andet udbyder Skiferier på Hafjell samt til flere af ovenstående destinationer.

Tak for hjælpen med artiklen. Det er yderst værdsat!

Image: Flo Maderebner
Relaterede indlæg