5 Skønne Børnefilm, Som Hele Familien Kan Nyde Sammen

Alle forældre kender vist efterhånden til problematikken omkring Tv-tid til børnene og herunder, hvad der skal ses og hvor mange gange. Du har måske nogle gange været helt sikker på, at dit hoved bogstaveligt talt vil eksplodere, hvis du skal høre temamelodien til Gurli Gris en gang mere.

Derfor har vi i dette indlæg sammensat en liste af 10 af de bedste børnefilm, som både dine og og DU ikke vil have noget imod at se også flere gange.

#1 “De utrolige”

Hr. og fru Utrolig, der engang var store og respekterede superhelte, lever nu helt normalt og anonymt liv med fast ejendom, job og børn - med superkræfter. Tilværelsen keder især hr. Utrolig, hvorfor han tager imod et tilbud om at vende tilbage til spandexdragten. Desværre er det en fælde og nu skal superheltefamilien redde både sig selv og resten af verden fra superskurken Syndrome.

Hele familien kan sammen nyde filmen, der for nyligt har fået sig en efterfølger “De Utrolige 2”.

#2 “Inderst inde”

Pigen Riley flytter sammen med sin mor og far til San Francisco, da Rileys far har fået et nyt arbejde. Det bliver en svær overgang for Riley, hvis følelser man kommer til at følge i de charmerende karakterer, Glæde, Triste, Vrede, Afsky og Frygt, der lever inderst inde i Riley. Filmen er ikke bare god underholdning, men italesætter også meget svære emner i et passende og forståeligt niveau til børn.

#3 “Skønheden og Udyret”

En de klassiske og mest elskede Disney-film skal selvfølgelig også med på listen. Der er jo mange at vælge imellem, og her er det “Skønheden og Udyret”, som blev valgt. Den unge, smukke kvinde Belle lever en fredeligt, men for hende også lidt kedelig, tilværelse i en landsby med faren Maurice, som er opfinder. Da han under en rejse med sin seneste opfindelse farer vild og søger ly på et ukendt slot i skoven, bliver han taget til fange af et farligt og grusomt udyr. Belle finder sin far og tager hans plads som udyrets fange.

Udyret er dog en fortryllet prins, og der går dog ikke længe, før de to finder kærlighed til hinanden med hjælp fra slottets forheksede tjenestefolk. Filmen er et storslået drama om kærlighed, og hvor det gode kæmper mod det onde, hvilket gør den velegnet også til voksne.

#4 “Zootropolis”

I Zootropolis lever alle dyr i fred og fordragelighed, og alle lige fra den store elefant til den lille reje har sin plads i den samme verden. Kaninen Judy Hops, som voksede op på en gård på landet, ankommer til byen at blive den første kaninbetjent i Zootropolis. Da fjorten rovdyr forsvinder under meget mystiske omstændigheder, efterforsker Hops sagen, og i fællesskab den smarte ræverøver Nick Wilde sætter hun sig for at opklare mysteriet.

Filmen er en slags krimi for børn, og er fuld af referencer til klassiske film, som fx Chinatownn, til glæde for det voksne publikum.

#5 “Monsters Inc.”

Her har vi igen en by uden mennesker, denne gang med navnet Monstropolis. Det elskelige, selvsikre Sulley og hans lille, grønne monsterven Mike Wazowski, som får hænderne fulde, da menneskebabyen Boo en aften sniger sig ind i monsterverdenen sammen med Sulley. Det er nu op til de to venner at få Boo tilbage til menneskeverdenen, inden nogen opdager det. Men undervejs afsløres der hemmeligheder, og Sulley, Mike og Boo må udkæmpe en sej kamp mod især den kamæleonagtige skurk Randall og Mr. Waternoose,chef for energiværket Monsters Inc.

Tak til Formula Swiss

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med folkene bag Formula Swiss. På deres hjemmeside kan du få nyttige informationer om et stort udvalg af produkter indeholdende CBD.

Vi takker mange gange for hjælpen!

Image: Michael Morse
Relaterede indlæg